Bulgarii se numara printre popoarele lumii care isi dezaproba cel mai mult conducerea, 87% dintre ei fiind in dezacord cu Guvernul, arata un sondaj Gallup, citat de Novinite.com.

Bulgaria se afla pe locul doi in lume in privinta dezaprobarii leadership-ului, potrivit sondajului "Global States Of Mind". Pe primul loc se afla Bosnia si Hertegovina, o tara in care doar 8% din populatie isi exprima aprobarea fata de conducere. Grecia se claseaza pe locul trei, cu o rata a aprobarii de 14%, urmata de Cehia (15%) si Romania (18%), precizeaza Mediafax.

Cel mai inalt nivel al aprobarii fata de conducere este masurat de Gallup in Bhutan, unde 94% din populatie isi aproba Guvernul. Abilitatea liderilor de a conduce nu tine de sustinerea cetatenilor cu drept de vot, dar aceasta sustinere ii ajuta sa conduca mai eficient, noteaza Gallup.

In tarile in care cetatenii se simt liberi sa spuna ceea ce gandesc despre conducerea tarii lor, nivelul aprobarii poate fi un barometru folositor referitor la cat de bine o duc tara respectiva si locuitorii ei si la credinta cetatenilor ca liderii conduc tara in directia buna, adauga institutul.

Doar Cehia face parte din aceasta categorie, Bosnia, Bulgaria, Grecia si Romania fiind tari partial libere potrivit raportului Freedom House din 2013 asupra libertatii presei, pe care Gallup il foloseste in prezentarea datelor sondajului sau.

INSCOP: Romanii au cea mai...
Citeste si: Romanii au de 4 ori mai multa incredere in CE decat in Parlament


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Schimbari majore la A&D Pharma: Robert Popescu pleaca din companie