Banca franceza Societe Generale SA a anuntat joi ca in al doilea trimestru al acestui an profitul sau net a crescut cu circa 38 % fata de perioada similara a anului trecut.

Profitul net a ajuns la 1,32 miliarde euro (1,68 miliarde dolari), comparativ cu 957 milioane euro in trimestrul al doilea din 2005. Acesta a depasit nivelul de 1,23 miliarde euro estimat de analistii consultati de Dow Jones Newswires.

Divizia cu activitati de banca de investitii si finantari corporatiste a inregistrat o crestere de 70 % a profitului net, care a anjuns la 589 milioane dolari, ca urmare a dezvoltarii tranzactiilor cu instrumente financiare si a plasamentelor fixe.

Banca a continuat sa isi dezvolte activitatea internationala de retail banking, deschizand in acest an in jur de 300 de filiale in Romania, Republica Ceha si Serbia. Profitul net al acestei divizii a crescut cu 12,5 %in trimestrul al doilea, ajungand la 108 milioane euro.

In primele sase luni ale acestui an, profitul net al companiei a fost de 2,791 miliarde de euro, in crestere cu 27,9 % fata de aceeasi perioada din 2005.

La finele primului semestru BRD-Groupe Societe Generale inregistra active de 6,391 miliarde de euro, in crestere cu circa 11,4 % fata de nivelul de la finele lunii martie si cu 22,3 % fata de sfarsitul lui 2005.

Potrivit Societe Generale, BRD detinea, la finele lunii iunie, o cota de 21,6 % din piata creditelor acordate persoanelor fizice si de 16 % din totalul depozitelor atrase de la populatie.

BRD - Groupe Societe Generale este a doua banca din Romania, cu active ce depasesc 5,4 miliarde euro. Banca are peste 1,7 milioane clienti si opereaza o retea de peste 320 de unitati. BRD are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB (aproximativ 3,5 miliarde euro la sfarsitul lunii aprilie 2006).

In primele trei luni ale acestui an, BRD a obtinut un profitul net de circa 150 de milioane de lei, cu 3,2 % mai mare, in termeni nominali, fata de castigul din perioada similara a anului 2005, si a raportat un venit net bancar de 357 milioane de lei, in crestere cu 15 %.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri