Propunerea de lege care prevede organizarea unui referendum in Marea Britanie pe tema apartenentei tarii la Uniunea Europeana nu va putea fi supus votului in a doua lectura din cauza lipsei unui acord in cadrul coalitiei aflate la putere.

Aparat de Bob Neill, deputat al partidului conservator al premierului David Cameron, acest text ar fi garantat organizarea unui referendum pe aceasta tema in 2017, indiferent de partidul care se va afla la putere dupa alegerile legislative din mai 2015. In fata popularitatii tot mai mari a partidului populist si antieuropean UKIP, Cameron a promis la sfarsitul lui 2013 sa organizeze un astfel de refendum daca va castiga alegerile, potrivit Mediafax.

Textul a fost adoptat in prima lectura de deputatii britanici la 17 octombrie si urma sa fie supus votului in a doua lectura in Camera inferioara a Parlamentului, inainte de a fi trimis in Camera Lorzilor. Dar incapacitatea partidelor de a se pune de acord a impiedicat supunerea lui la vot in Camera Comunelor.

Potrivit liberal-democratilor, proeuropeni, aliatii lor conservatori au sabotat in mod deliberat propunerea de lege, care anuleaza argumentul potrivit caruia votul in favoarea conservatorilor in 2015 este singurul mod de a garanta organizarea acestei consultari populare. Bob Neill a declarat ca liberal-democratii i-au "asasinat" in mod deliberat textul. "Nu ar fi indraznit sa voteze impotriva unui referendum privind UE in Camera Comunelor", a declarat el.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri