Rusia conditioneaza reluarea negocierilor de la Bruxelles privind contenciosul pe tema gazelor cu Ucraina de un acord privind finantarea datoriei ucrainene intre Kiev si Comisia Europeana, a anuntat joi Gazprom, citat de AFP.

"Comisia Europeana trebuie sa ajunga la un acord cu Ucraina pentru a rezolva problema finantarii" datoriei Kievului, a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al Gazprom, Serghei Kuprianov. Altfel, negocierile, a caror reluare este asteptata joi seara la Bruxelles, "nu au sens", a subliniat el.

Ministrul rus al Energiei, Aleksandr Novak, declarase anterior ca negocierile care au inceput miercuri intre Rusia si Ucraina "nu s-au incheiat inca" si ar urma sa continue joi seara, pentru ca toate partile sa poata pregati documentele ce vor trebui semnate la incheierea negocierilor, potrivit Mediafax.

Daca acest acord nu este obtinut, nu va avea loc nicio negociere.

La randul sau, presedintele Gazprom, Aleksei Miller, a precizat ca Ucraina si Comisia Europeana trebuie mai intai sa ajunga la un acord privind un protocol bilateral care prevede garantii financiare europene pentru Kiev inainte de orice reluare a negocierilor.

"Negocierile nu vor avea loc decat daca partea ucraineana si Comisia Europeana ajung la un acord pe tema acestui protocol bilateral", a declarat Miller, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusa. "Daca acest acord nu este obtinut, nu va avea loc nicio negociere si nu va fi semnat niciun document", a adaugat el.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri