Noul grup Arcelor-Mittal l-a numit, vineri, pe fostul vicepresedinte al Arcelor drept presedinte executiv al grupului nou format si pe Aditya Mittal drept presedinte financiar, acelasi post pe care l-a detinut la Mittal Steel Co. NV.
Consiliul de administratie al grupului Arcelor a aprobat la finele lunii iunie o noua oferta depusa de Mittal Steel. Grupul condus de magnatul Lakshmi Mittal, locul cinci in topul celor mai bogati oameni din lume, a propus echipei de conducere de la Arcelor un pret de 40,37 euro pe actiune, cu sapte procente mai mult comparativ cu oferta precedenta (37,74 euro pe actiune). Oferta imbunatatita evalua Arcelor la 25,4 miliarde euro (31,9 miliarde dolari), informeaza Rompres.

Noul grup, botezat 'Arcelor-Mittal', va avea sediul la Luxemburg si va fi de departe cel mai mare producator mondial de otel, 116 milioane tone pe an, de trei ori mai mult decat oricare dintre competitori. De asemenea, 'Arcelor-Mittal' va numara, inainte de restructurare, 320.000 de salariati si va realiza o cifra anuala de afaceri de 60 miliarde euro. Arcelor are 96.000 de angajati, in peste 60 de tari, dintre care 27.000 numai in Franta. Mittal are 225.000 angajati, la 22 facilitati de productie, din 14 tari.

'Sediul social si centrul decizional al viitorului grup rezultat din fuziune vor ramane la Luxemburg', a precizat ministrul luxemburghez al Economiei, Jeannot Kreck.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Setari Cookie-uri