Livrarile de gaze in regiunile separatiste ar putea fi intrerupte de Ucraina, deoarece aceste regiuni nu platesc autoritatilor de la Kiev.

Ucraina ar putea intrerupe livrarile de gaze in regiunile separatiste din estul tarii, a declarat directorul companiei energetice ucrainene Naftogaz, Andrei Kobolev, intr-un interviu pentru televiziunea nationala, relateaza RIA Novosti in pagina electronica, potrivit Mediafax.

Kobolev a precizat ca este posibil ca regiunea Donbas sa fie vizata de intreruperea totala a livrarilor de gaze sau doar de anumite restrictii. Premierul ucrainean, Arseni Iateniuk, a propus vineri intreruperea livrarii de gaze in regiunile separatiste, care nu se afla sub controlul Kievului, si a precizat ca va discuta pe aceasta tema cu presedintele Petro Porosenko.

Iateniuk a explicat ca aceste regiuni nu platesc autoritatilor de la Kiev pentru gazele livrate si a dat asigurari ca Naftogaz dispune de capacitatile tehnice necesare pentru a intrerupe alimentarea. Rusia, Ucraina si Uniunea Europeana (UE) au semnat joi seara, la Bruxelles, un acord privind reluarea livrarilor de gaze rusesti, valabil pana in martie 2015. Acordul prevede ca Rusia va relua furnizarea gazelor catre Ucraina, iar Kievul va plati Moscovei, pana la sfarsitul anului 2014, 3,1 miliarde de dolari din datoria de 5,3 miliarde de dolari. Republicile autoproclamate Donetk si Lugansk refuza sa recunoasca autoritatile de la Kiev si vor organiza duminica alegeri prezidentiale si parlamentare, denuntate de Ucraina.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri