Uniunea Europeana a calificat drept ilegal scrutinul organizat duminica de rebelii prorusi in regiunile ucrainene Donetk si Lugansk, precizand ca nu va fi recunoscut intrucat constituie "un nou obstacol" in calea unei solutionari pasnice a conflictului, informeaza AFP.

"Consider alegerile desfasurate astazi drept un nou obstacol in procesul de pace din Ucraina", a declarat noua sefa a diplomatiei europene, Federica Mogherini, potrivit unui comunicat. In opinia lui Mogherini, alegerile de duminica din estul Ucrainei "incalca litera si spiritul" acordurilor incheiate in septembrie, la Minsk, intre Kiev si separatisti.

Aceste acorduri prevad organizarea unor alegeri la inceputul lui decembrie, in conformitate cu legislatia din Ucraina, potrivit Mediafax. Mogherini a declarat ca alegerile prevazute prin acordurile de la Minsk constituie "o cale legitima" de a desemna autoritatile locale in aceste regiuni din estul Ucrainei.

Indemn toate partile sa colaboreze.

"Indemn toate partile sa colaboreze in vederea organizarii unor astfel de alegeri", a adaugat ea.
Alegatorii din regiunile separatiste din estul Ucrainei au votat duminica pentru a-si alege presedintii si Parlamentele, pe fondul intensificarii confruntarilor, intr-un scrutin sustinut de Moscova, dar denuntat de occidentali.

Potrivit unui exit-poll anuntat de separatisti, alegerile prezidentiale din regiunea Donetk au fost castigate de premierul in exercitiu, Aleksandr Zaharcenko, care ar fi obtinut 81,3 la suta din voturi. Rusia a anuntat ulterior ca "respecta" rezultatele alegerilor legislative si prezidentiale din regiunile separatiste din estul Ucrainei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri