Rusia pregateste un al saselea convioi umanitar care va fi trimis in estul Ucrainei, cu medicamente si combustibil, a anuntat un oficial din cadrul Ministerului rus pentru Situatii de Urgenta, Oleg Voronov, citat de Tass, in pagina electronica.

"In prezent, zeci de camioane ruse sunt incarcate cu medicamente si combustibil in regiunea Rostov", a declarat Voronov, precizand ca acest ajutor umanitar este furnizat "la solicitarea autoritatilor din Donetk si Lugansk". In ultima saptamana, Rusia a transportat in estul Ucrainei "peste 2.000 de tone de ajutor umanitar", a adaugat Voronov, potrivit Mediafax.

Este vorba de al saselea convoi rus cu ajutor umanitar destinat populatiei din bastioanele rebele Donetk si Lugansk. Duminica dimineata, un al cincilea convoi umanitar format din 50 de camioane trimise de Rusia a intrat in cele doua regiuni separatiste din estul Ucrainei.

Trimiterea ajutoarelor umanitare ruse in estul Ucrainei reprezinta o noua sursa de tensiuni intre Kiev si Moscova, dupa ce Ucraina a acuzat o "interventie" a Rusiei, in urma trimiterii primului convoi, in august.

Citeste si:
Rusia inaugureaza primul sau gazoduct spre China
Rusia inaugureaza primul sau...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Putin nu are incredere in Wikipedia si pregateste propria enciclopedie