Compania Finmeccanica si fondul de investitii Carlyle Group vand Avio

Compania italiana Finmeccanica si Carlyle Group au anuntat, duminica, vanzarea lui Avio, producator italian de motoare pentru avioane si sisteme de propulsie spatiala, catre compania de investitii Cinven, informeaza NewsIn.

Evaluarea Avio, conform termenilor tranzactiei, este de 2,57 miliarde de euro (3,29 miliarde de dolari) cu tot cu datorii. Un alt ofertant, BC Partners, care luase si acesta parte la negocieri pentru a cumpara un pachet de actiuni la Avio, s-a retras in ultimul moment, a declarat o sursa apropiata negocierilor.

Compania Finmeccanica, controlata de statul italian, a anuntat, duminica, vanzarea celor 30% pe care le detine din grupul aerospatial Avio, pentru suma de 430 de milioane de euro. Finmeccanica va cumpara inapoi 15% din actiunile vandute pentru circa 150 de milioane de euro si ar putea sa-si majoreze participatia inapoi la 30% pana la finele anului.

Finmeccanica a declarat ca si-a triplat investitia initiala in Avio prin aceasta tranzactie, care ii ofera si optiunea sa cumpere divizia . Compania a mai declarat ca Finmeccanica are optiunea de a cumpara divizia aerospatiala a lui Avio.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri