Potrivit acestei noi legi, Citizens nu va mai acorda asigurare locuintelor evaluate la mai mult de un milion de dolari si nici proprietatilor imobiliare particulare care nu au statut oficial de resedinta locuita.
Politele de asigurare pentru locuintele in valoare de peste un milion de dolari isi vor inceta valabilitatea si nu vor mai fi reinnoite incepand cu 1 iulie 2008, iar politele de asigurare pentru proprietatile imobiliare particulare fara statut de resedinta locuita vor inceta sa mai functioneze incepand cu 1 martie 2007, potrivit noii legi din Florida, informeaza NewsIn.

Exceptarea de la asigurare a proprietatilor cu valoare mare si a celor care nu au statut oficial de resedinta locuita va avea ca rezultat, la nivelul intregului stat, incetarea valabilitatii pentru aproximativ 6.000 de polite asigurare si va insemna, pentru Citizens, o reducere a riscurilor asumate de aproximativ 900 milioane dolari, a declarat purtatorul de cuvant al Citizens, Rocky Scott, citat de Gulf Breeze News.

Proprietarii de astfel de imobile vor mai avea, totusi, la dispozitie o posibilitate de a se asigura, apeland la asa numitele companii de asigurari de surplus, companii de asigurari care nu sunt inregistrate si autorizate in Florida si care subscriu polite pentru tipuri sau niveluri de risc care nu sunt acceptate de companiile de asigurari autorizate de statul Florida, se mai spune in articolul din Gulf Breeze News. Aceste companii trebuie sa fie autorizate in statul lor de origine si nu se supun regulilor de prudentialitate si supraveghere din Florida, se mai spune in articol.

Politele de asigurare subscrise de aceste companii de asigurari de surplus vor fi sensibil mai scumpe decat cele obisnuite, insa consideram ca cei care isi permit sa achizitioneze si sa intretina proprietati de peste un milion de dolari isi vor permite si astfel de polite de asigurare, a mai spus Rocky Scott.

Preturile la locuinte au crescut enorm in ultimul timp si nu mai este o raritate ca cineva sa cheltuiasca o jumatate de milion de dolari pentru o casa de nivel mediu, a declarat, in replica, consultantul in afaceri imobiliare din Florida, Anna Dobbins, citat de Gulf Breeze News.

Faptul ca cineva isi permite sa cumpere o casa de un million de dolari nu inseamna, in mod necesar, ca isi permite sa o si asigure, la nivelul de prima de pe piata.

Pentru cetatenii din Florida, care vor sa isi asigure proprietatile imobiliare fara statut de resedinta locuita, exista o solutie care le-ar putea permite, totusi, sa cumpere o polita de asigurare impotriva uraganelor de la Citizens, a mai spus purtatorul de cuvant al companiei. Acestia trebuie sa depuna o declaratie oficiala sub juramant, pe un formular furnizat de Citizens, declaratie prin care sa certifice faptul ca cererea lor de asigurare a fost respinsa de catre cel putin o companie autorizata de asigurari si de catre cel putin trei companii de asigurari de surplus, a mai spus Rocky Scott, citat de Gulf Breeze News.

Potrivit datelor oferite de Citizens, compania a platit, in 2005, despagubiri la daune in valoare de peste 2,4 miliarde de dolari, satisfacand in jur de 120.000 de cereri de despagubire.

Industria americana a asigurarilor de proprietati a inregistrat, in primele trei luni ale anului 2006, o crestere cu 21% a cifrei sale de afaceri, fata de primele trei luni ale anului 2005, atingand un nivel de 8,3 miliarde dolari, arata un raport recent al companiei americane de rating specializate in asigurari A.M. Best Co. Indicele de profitabilitate al industriei americane a asigurarilor de proprietati (indice specific domeniului asigurarilor si a carui valoare scade pe masura ce profitul respectiv creste) s-a imbunatatit in primul trimestru din 2006, ajungand la 91,2%, fata de 92,3% in perioada similara a anului 2005.

Potrivit raportului A.M. Best Co, aceasta crestere s-a datorat sporirii prudentei in subscriere si unui bun management al riscului, ca si numarului mic de catastrofe naturale inregistrate in primul trimestru al anului 2006.
Anticiparile deloc optimiste privind sezonul uraganelor de anul acesta, ca si incetinirea cresterii economice a SUA, vor face dificila, pentru industria americana a asigurarilor de proprietati, mentinerea acestui ritm de crestere pana la sfarsitul anului 2006, se mai arata in raportul A.M. Best Co.

Compania de rating in asigurari A.M. Best Co a fost infiintata in 1899, avand la inceput ca obiectiv detectarea si prevenirea insolventei asiguratorilor. Astazi, compania este considerata a detine una dintre cele mai complete baze de date in ceea ce priveste forta financiara a industriei americane a asigurarilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri