Banca centrala a Rusiei a scazut luni estimarea privind cresterea economica pe 2014, de la 0,4% la 0,3%, in contextul sanctiunilor externe, iar iesirile de capital din Rusia sunt estimate sa ajunga la 128 miliarde dolari, comparativ cu nivelul de circa 100 miliarde de dolari prognozat anterior.

Potrivit raportului bancii privind politicile monetare pentru 2015-2017, situatia geopolitica si conditiile economice externe afecteaza substantial economia locala si politicile monetare ale bancii, transmite MarketWatch. Banca centrala estimeaza ca sanctiunile economice impuse de statele din Europa de Vest, SUA si Canada vor ramane in vigoare pana in 2017, relateaza Mediafax.

In ciuda dificultatilor economice, banca a reiterat angajamentul privind trecerea la o politica de tintire a inflatiei, sustinand ca va permite flotarea libera a rublei pana la finele anului. Institutia estimeaza ca inflatia anuala va cobori la 4% pana in 2017, de la o rata de peste 8% preconizata in acest an. Reducerea ratei anuale va fi posibila daca guvernul va ridica interdictia privind importurile de alimente din tarile care au sanctionat Rusia, potrivit raportului bancii.

Rubla s-a depreciat luni la circa 46 de unitati fata de dolar dupa publicarea raportului, dupa ce pe parcursul sedintei a atins un minim de 45,5 de unitati in urma comentariilor presedintelui Vladimir Putin, care a declarat ca rubla isi va reduce declinul in perioada urmatoare.

Rusia cere SUA DISTRUGEREA...
Citeste si: Rusia cere SUA DISTRUGEREA scutului antiracheta de la Deveselu


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Vicepresedinte ANAT, despre adoptarea bugetului: Ne vom trezi in gard