1. A livrat ziarul The Washington Post

1. A livrat ziarul The Washington Post

Tatal lui Buffett, Howard, a fost ales in Camera Deputatilor pe cand Warren era adolescent, asa ca familia a trebuit sa se mute din Omaha in Washington. Dupa cum noteaza Schroeder, tanarul Buffett a inceput imediat sa faca bani cu cea mai traditionala metoda din perioada respectiva, respectiv livrarea ziarelor catre abonati. Insa prin livrarea acestor ziare de la Washington Post, Warren facea mai multi bani decat faceau multi adulti. “Doar prin livrarea ziarelor timp de cateva ore pe zi, castiga 175 de dolari pe luna, mai multi bani decat profesorii sai,” adauga biograful. Vindea deasemenea si calendare abonatilor, facand putin mai mult in fiecare luna.

Sursa foto: Shutterstock/Ziarul Washington Post

2. Vindea mingi de golf folosite

2. Vindea mingi de golf folosite

Daca voiai sa iti iei o minge de golf foarte ieftina in anii 1940, puteai iesi mult mai scump decat daca o cumparai de la Warren cu 6 dolari duzina de mingi. Prietenii si familia credeau ca acesta le culege din apa, dar tanarul antreprenor le cumpara de la un distribuitor din Chicago. “Erau mingi de calitate,” i-a spus Buffett lui Schroeder. “Titleist si Spalding Dots si Maxlis, pe care le-am cumparat cu 3 dolari jumatate duzina, aratau noi noute. El probabil le lua din capcanele de apa".

Sursa foto: Shuterstock/Minge de golf

3. Vindea timbre

3. Vindea timbre

Daca aveai nevoie de un timbru mai interesant, puteai sa te duci la Serviciul de aprobare al lui Buffett, care vindea timbre de colectie tuturor coletionarilor din America.

4. Lustruia masini

4. Lustruia masini

Adolescentul Buffett a intrat in parteneriat cu prietenul sau Lou Battistone pentru a forma Buffett's Showroom Shine. Afacerea de lustruit masini a functionat din garajul de masini uzate al tatalui lui Battistone, cu toate ca Schroeder scrie ca cei doi au abandonat afacerea pentru ca implica prea multa munca manuala.

5. A avut o afacere cu masini de tip pinball

5. A avut o afacere cu masini de tip pinball

Cand a avut 17 ani, Buffett a avut cea mai mare idee de facut bani: pinball. A incheiat un parteneriat cu mai multe frizerii din oras. In timp ce clientii asteptau sa se tunda, acestia se putea juca. Astfel, in prima seara, Warren a facut 4 dolari.

6. A transformat cursa de cai intr-un loc de joaca profitabil

6. A transformat cursa de cai intr-un loc de joaca profitabil

Pe cand inca era in Omaha, tanarul Buffett a gasit o arena unde se tineau curse de cai in perioada 1919 si 1995. El si prietenul sau mergeau la cursele de cai si cu toate ca ei erau prea mici sa faca pariuri, Buffett a gasit o metoda prin care sa faca bani: prin monetizarea biletelor cu locurile 2 si 3 ( multi din cei care veneau pentru prima oara la curse nu stiau ca si locurile 2 si 3 primesc o suma de bani si le aruncau). Matusa lui Buffett incasa banii pentru ei.