Deutsche Boerse AG, operatorul bursei de la Frankfurt, a lansat luni o noua campanie pentru obtinerea sprijinului actionarilor rivalului pan-european Euronext, subliniind ca oferta sa a devenit si mai atractiva in ultimele saptamanii.

Potrivit Deutsche Boerse, ultima sa oferta evalueaza Euronext la aproximativ 8,04 miliarde euro, sau 72,17 euro pe actiune comparativ cu 65,98 euro pe actiune cat oferea in luna mai, informeaza Rompres.

"Incepand cu data de 4 august, oferta Deutsche Boerse valorizeaza fiecare actiune Euronext NV la 72,17 euro (92,32 dolari), comparativ cu 68,82 euro cat ofera NYSE", sustine operatorului bursei germane.

In incercarea de a crea un adevarat campion european, Deutsche Boerse, care opereaza Frankfurt Stock Exchange si platforma de tranzactionare a produselor derivate Eurex, vrea sa-si uneasca fortele cu Euronext, companie care se ocupa de gestionarea burselor din paris, Bruxelles, Amsterdam si Lisabona, percum si platforma londoneza de tranzactionare a produselor derivate Euleiext.Liffe. Insa Euronext a acceptat deja o oferta de preluare de 7,8 miliarde euro (9,96 miliarde dolari) lansata de rivalul american NYSE Group Inc., companie care opereaza New York Stock Exchange, cea mai mare platforma bursiera din lume.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Un sit arheologic de o imensă valoare a fost distrus în Australia
Setari Cookie-uri