Increderea investitorilor in economia Germaniei a urcat pentru prima data in 11 luni, peste estimarile analistilor, ceea ce arata ca cea mai mare economie din Europa ar putea intra pe o panta ascendenta dupa luni de stagnare, relateaza Wall Street Journal.

Indicele privind asteptarile investitorilor si analistilor a urcat luna trecuta la 11,5 puncte, dupa ce in octombrie coborase in teritoriu negativ pentru prima data in ultimii doi ani. "Indicele privind increderea in economia Germaniei a crescut pentru prima data in acest an. Cu toate acestea, climatul economic ramane dificil, datorita, printre altele, tensiunilor geopolitice", se arata intr-un comunicat al institutului german de cercetare economica ZEW, arata Mediafax.

In ceea ce priveste indicele ZEW pentru perspectivele de crestere economica in zona euro, acesta a crescut in noiembrie cu 6,9 puncte, la 11 puncte. Economia Germaniei a crescut cu 0,1% in trimestrul al treilea, dupa o scadere de 0,1% in trimestrul anterior, astfel ca tara a evitat intrarea in recesiune tehnica.

Luna trecuta, autoritatile de la Berlin au revizuit in scadere estimarile privind avansul economic din 2014, preconizand o crestere a PIB de numai 1,2%, fata de 1,8% anterior, ca urmare a contextului international dificil.

Citeste si:
SanoPass vizeaza 1.300 de clinici si finantare de tip equity
SanoPass, alternativa la...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri