Grupul turc URB, proprietarul Rulmenti Barlad, va pregati o echipa de romani care sa conduca fabrica de rulmenti aflata in constructie in India.

"Trebuie sa gasim romani care sa lucreze in India. (...) Echipa de conducere si muncitorii calificati vor fi romani", a declarat marti Esin Ugurtay, directorul de dezvoltare al URB, intr-o intalnire cu presa organizata la Bucureti.

URB a investit in Romania pana in prezent 125 milioane de dolari. Directorul general al URB, Mustafa Tunca Dingiloglu, a precizat ca fabrica din India va avea pentru inceput o suprafata de 10.000 metri patrati si 100 de angajati. Constructia unitatii este estimata sa se incheie pana la sfarsitul anului viitor, iar investitia initiala se ridica la 10 milioane de dolari. URB mai are doua fabrici de rulmenti in Ungaria si Turcia, dar unitatea din Romania este cea mai mare.

"Fabricile din Romania, Ungaria si Turcia au afaceri cumulate de 70 milioane de dolari. Fabrica din Barlad va avea afaceri de 56 milioane de dolari in acest an", a spus Dingiloglu. Esin a adaugat ca in ultimii trei ani au dat faliment peste 200 de producatori de rulmenti, la nivel mondial, insa unitatea din Barlad si-a reorganizat activitatea, a dezvoltat noi produse si a facut investitii.

URB Group face parte din holdingul turc Kombassan. Conducerea Rulmenti Barlad anunta in 2012 ca spera sa vanda in 2023 produse de circa un miliard de dolari, acoperind 1% din piata mondiala de profil, fata de 200 de milioane de dolari in 2012.

Citeste si:
Timken construieste a doua fabrica de rulmenti a companiei in Romania
Timken construieste o a doua...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »



Citește și
Pacienți evacuați dintr-un spital din Germania pentru dezamorsarea unei bombe
Setari Cookie-uri