"Am vrut sa arat ca realitatea este cool." Acesta este argumentul cu care Nickolay Lamm, un artist grafic de origine rusa, care traieste in Pittsburg, Pennsylvania, SUA, lanseaza pe piata papusa Barbie cu greutati normale, celulita si acnee. Jucaria este deja pusa in vanzare pentru ca parintii sa le-o daruiasca de Craciun copiilor, potrivit Time.com.

Artistul, in varsta de 26 de ani, a realizat in iulie 2013 doar un model grafic al papusii Barbie "normale", mai grasa decat faimoasa Barbie cu talie de viespe. El a denumit-o Lammily Doll si reprezinta modelul unei tinere de 19 ani din America. In scurt timp, mai multi parinti i-au trimis mai multe mail-uri in care l-au intrebat de unde pot cumpara papusa "normala" si cat costa.

Asa ca Nickolay Lamm s-a pus pe strans fonduri pentru a produce in serie jucaria. El a reusit sa stranga printr-o campanie de crowdfunding 501.000 de dolari, cu mult peste asteptarile sale initiale, de 95.000 de dolari.

Cu atatia bani stransi, Lamm a realizat pana acum 19.000 de papusi, puse deja in vanzare. El o va vinde pe Lammily Doll, papusa Barbie "normala", cu 25 de dolari, alaturi de stickere care ilustreaza celulita, acnee, vergeturi, roseata in obraji sau diferite imperfectiuni ale pielii, disponibile la 5,99 de dolari fiecare.

Papusa Lammily Doll este deja disponibila pentru cumparare pe www.lammily.com. Pe site sunt puse la vanzare si haine si accesorii pentru papusa Barbie "normala", cu masuri mai mari de S sau XS, de la 17 dolari bucata.

"Am vrut sa arata ca realitatea este cool. O multime de jucarii fac copiii sa intre in fantezie, dar de ce sa nu arate ca viata reala este cool? Nu este perfecta, dar asa suntem noi in realitate. Iar acest lucru este minunat", spune creatorul Nickolay Lamm.

Asa ca el va pregati inca 25.000 de papusi Barbie "normale" inaintea sarbatorilor de iarna.

Sursa foto: Papusa Lammily Doll/lammily.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri