Fondul american de investitii Carlyle a vandut fondului britanic de investitii Cinven participatia sa de 70% de procente in producatorul italian de motoare pentru avioane si nave AVIO.
Valoarea tranzactiei, care nu a fost confirmata inca oficial de autoritatle competente, se ridica la aproximativ 2,57 miliarde euro precizeaza cotidianul torinez La Stampa. in plus, potrivit aceleasi publicatii, grupul italian de aparare Finmeccanica, proprietarul a 30% din actiunile Avio, ar fi decis si el reducerea la jumatate a participatiei sale in schimbul unei sume de aproximativ 280 milioane euro.

Administratorul delegat de la Finmecanica, Francesco Guargualini, a subliniat ca scaderea particiatiei detinute de Finmeccanica nu reprezinta o dezangajare de la Avio, firma Cinven garantandu-i ca isi va pastra rolul in conducerea societatii. Cu toate acestea, sindicatele au condamnat imediat tranzactia exprimandu-si temerea ca Avio va fi "dezmembrata", informeaza Rompres.

Carlyle si Finmeccanica au achizitionat in comun firma Avio in anul 2003. Anul trecut, Avio a realizat o cifra de afaceri de 1,28 miliarde euro fiind asociat cu nume importante din industria aeleiautica precum General Electric, Rolls Royce sau Pratt & Whitney. Societatea italiana este deosebit de activa in special in dezvoltarea de motoare pentru racheta europeana Ariane, pentru avionul super-jumbo Airbus A-380, pentru avionul de vanatoare Eurofighter Typhoon si avionul de lux Falcon 2000EX.

In sectorul naval, Avio participa in special la programul de motorizare a fregatelor franco-italiene de tip Horizon. Societatea are 4.800 de angajati la cele 16 facilitati de productie din intrega lume, dintre care sapte in Italia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri