Noul Parlament ucrainean l-a reconfirmat joi in functie pe premierul prooccidental Arseni Iateniuk, apreciat de creditorii internationali, in conditiile in care tara se confrunta cu o grava criza economica, relateaza AFP.

O vasta majoritate formata din 341 de deputati a votat in favoarea acestei decizii, care avea nevoie de minimum 226 de voturi. Decizia a fost adoptata la cateva ore dupa deschiderea primei sesiuni a noii legislaturi ucrainene, aleasa in urma scrutinului de la 26 octombrie, noteaza Mediafax.

"Avem pe umerii nostri o sarcina istorica, aceea de a ne pastra statul si de a ne apara independenta", a afirmat Arseni Iateniuk, intr-un scurt discurs sustinut inaintea votului privind nominalizarea sa. Ucraina a pierdut in martie Crimeea, anexata de Rusia, iar regiunile sale din est sunt din aprilie teatrul unui conflict mortal intre armata si rebelii prorusi, sustinuti militar de Moscova, acuzata de Kiev si Occident ca a trimis trupe.

"Tara este in razboi (...). Invazia militara rusa nu este nimic altceva decat o atingere la adresa integritatii noastre teritoriale si a independentei, o tentativa de a distruge Ucraina", a continuat el. "Anul 2015 va fi si mai dificil decat 2014. Haideti, la lucru!", a declarat premierul in fata deputatilor.

IgorGolovniov / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri