Un barbat din Statele Unite a fost arestat pentru ca ar fi amenintat doi politisti din statul Colorado, indreptand o banana spre ei, relateaza Mediafax, care citeaza CBS News.

Nathan Rolf Channing, in varsta de 27 de ani, este acuzat de amenintare, pentru ca cei doi politisti au crezut initial ca banana indreptata spre ei este o arma. Channing a fost arestat duminica, potrivit publicatiei locale Grand Junction Daily Sentinel.

Potrivit procesului verbal de arestare, politistii Joshua Bunch si Donald Love au afirmat ca Channing, care locuieste in Fruitvale, a indreptat fructul spre ei in timp ce traversa strada. Politistii au precizat ca s-au temut pentru vietile lor, desi au vazut ca obiectul indreptat spre ei era galben. Bunch a scris in procesul verbal ca de-a lungul timpului a vazut arme de diferite culori si forme.

El a adaugat ca partenerul sau, Donald Love, tocmai isi scotea arma de serviciu cand Channing a strigat "Este o banana!". Politistii au mai afirmat ca Channing le-a spus in final ca pregatea o inregistrare video pentru a posta pe YouTube.

Incidentul intervine dupa ce un baiat afroamerican de 12 ani a fost ucis sambata la Cleveland (Ohio) de un politist, in timp ce se amuza cu o arma de jucarie. De altfel, SUA se confrunta cu o situatie tensionata dupa exonerarea unui politist responsabil de moartea unui tanar de culoare la Ferguson, care a provocat proteste in toata tara.

Citeste si:
SUA reiau operatiunile militare comune cu Irakul
SUA reiau operatiunile...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
China, cea mai mica crestere a economiei din ultimii 29 de ani