Nathan Rolf Channing, in varsta de 27 de ani, este acuzat de amenintare, pentru ca cei doi politisti au crezut initial ca banana indreptata spre ei este o arma. Channing a fost arestat duminica, potrivit publicatiei locale Grand Junction Daily Sentinel.

Potrivit procesului verbal de arestare, politistii Joshua Bunch si Donald Love au afirmat ca Channing, care locuieste in Fruitvale, a indreptat fructul spre ei in timp ce traversa strada. Politistii au precizat ca s-au temut pentru vietile lor, desi au vazut ca obiectul indreptat spre ei era galben. Bunch a scris in procesul verbal ca de-a lungul timpului a vazut arme de diferite culori si forme.

El a adaugat ca partenerul sau, Donald Love, tocmai isi scotea arma de serviciu cand Channing a strigat "Este o banana!". Politistii au mai afirmat ca Channing le-a spus in final ca pregatea o inregistrare video pentru a posta pe YouTube.

Incidentul intervine dupa ce un baiat afroamerican de 12 ani a fost ucis sambata la Cleveland (Ohio) de un politist, in timp ce se amuza cu o arma de jucarie. De altfel, SUA se confrunta cu o situatie tensionata dupa exonerarea unui politist responsabil de moartea unui tanar de culoare la Ferguson, care a provocat proteste in toata tara.