O treime din cele 196 de tari ale lumii, respectic 64, au insemne religioase pe drapel. Dintre acestea, aproape jumatate au simboluri crestine, o treime au pe drapel semne ale regiliei islamice, potrivit unei analize Pew Research.

Astfel, simboluri crestine apar pe drapelele din 31 de tari din Europa, Asia si Pacific si cele doua Americi. De exemplu Steagul Uniunii (Union Jack) al Marii Britanii include Crucea Sfantului Gheorghe (ocrotitorul Angliei), alaturi de de Crucea Sfantului Patrick (ocrotitorul Irlandei) si cea a Sfantului Andrei, patronul spiritual al Scotiei. Unele tari din Commonwealth incorporeaza "Union Jack" in propriul steag, cum ar fi Fiji, Tuvalu, Australia si Noua Zeelanda.

Alte tari care folosesc simboluri nationale crestine pe drapel sunt Spania, Grecia, Norvegia si Republica Dominicana.

Dintre toate tarile lumii, 21de state islamice din Africa Subsahariana, regiunea Asia-Pacific, Orientul Mijlociu si Africa de Nord. In Bahrein, steagul national contine cinci triunghiuri albe, care simbolizeaza cei Cinci Stalpi ai Islamului.

Citeste si:
Drapelul de pe Guvern a fost dat jos cu o zi inainte de 1 Decembrie
Steagul Romaniei de pe Guvern...

Algeria, Turcia, Brunei si Uzbekistan sunt unele din tarile care au o stea si un corn (semiluna) pe steagul national. Si drapelul din Singapore contine o semiluna si stele, insa acestea nu au semnificatie religioasa. Semiluna "reprezinta o natiune tanara si in ascensiune, iar cele cinci stele simbolizeaza idealurile de democratie, pace, progres, justitie si egalitate ale Singaporului", potrivit guvernului.

Simbolurile budiste si hinduiste apar pe steagurile din cinci tari, iar in trei dintre acestea, semnele apartin ambelor religii. Steagul Cambodgiei contine imaginea templului Angkor Wat, asociat si cu budismul si cu hinduismul. Celalalte tari cu simboluri din ambele religii sunt Nepal si India, care contine o chakra albastra in centrul drapelului, un concept filozofic care se refera la cercuri care ar exista in corpul uman.

Israel este singura tara cu simboluri evreiesti, inclusiv Steaua lui David pe un fundal cu dungi albe si albastre.

Citeste si:
Actiunile Patria Bank vor fi suspendate de la tranzactionare doua zile
Actiunile Patria Bank vor fi...

Referitor la celelalte religii, in randul tarilor care au pe drapel simboluri din alte credinte se numara Japonia, cu simbolul hinomaru (un soare care rasare), simbol cunoscut in fostul imperiu japonez. In Uruguay si Argentina, steagurile contin cate un soare galben care reprezinta zeita incasa Inti.

Cu toate ca drapelul Statelor Unite ale Americii nu include niciun simbol religios, mai multe state au reprezentari de acest fel pe steagurile lor. De exemplu, steagul statului New Mexico contine un soare rosu cu raze care se extind in afara. Alabama si Florida, pe de alta parte, au pe drapelele lor adaptari ale crucii Sfantului Andrei.

Citeste si:
HARTA tarilor unde ai putea fi BICIUIT daca esti prins cu alcool
Ce au in comun Arabia...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Sapte tari in care Noul An nu va fi 2020