Germania, cea mai performanta economie din Uniunea Europeana, este ,totodata, si cel mai mare poluator de pe continent, potrivit Euronews, care citeaza Agentia Europeana de Mediu, fiind resposanbila de daune anuale aduse societatii europene in valoare de 38,2 miliarde de euro - o cincime din total la nivel continental -, care urmare a poluarii aerului.

O serie de militanti au atras atentia si au cerut sistarea activitatii celor mai mari poluatori din Europa, in contextul in care un raport recent arata ca aerul poluat, generat in special de centralele electrice pe baza de carbune, a costat societatea europeana nu mai putin de 189 de miliarde de euro in 2012 (cat PIB al Finlandei).

Jumatate din acest prejudiciu este generat, de numai 1% din instalatiile industriale, potrivit datelor de la Agentia Europeana de Mediu (EEA). Pe lista, in ordinea contributiei la poluarea aerului se afla Marea Britanie (25,9 miliarde), urmata de Polonia (24,8 miliarde euro), Franta (14,3 miliarde euro) si Italia (13,8 miliarde euro).

De asemenea, raportul citat a analizat si cat de multe daune provoaca tarile europene prin poluarea aerului, in raport cu productia nationala. Luand in considerare acest lucru pe lista "infractorilor" gasim Bulgaria, Romania, Estonia si Polonia, potrivit EEA.

In acelasi timp, din cele 30 cele mai daunatoare instalatii din Europa, opt sunt in Germania; sase in Polonia; patru in Romania; trei in Bulgaria si Marea Britanie, doua in Grecia; si cate una in Republica Ceha, Estonia, Italia si Slovacia.

Sursa foto: Shutterstock / Poluare

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri