Numerosi moldoveni stau la coada pentru a putea vota la o sectie din Moscova

Numerosi cetateni moldoveni stau la coada duminica pentru a putea vota in cadrul scrutinului parlamentar la sectia de votare deschisa la ambasada Republicii Moldova din Moscova, iar la sectiile de votare din Roma si Timisoara, desi s-au format cozi, procesul avanseaza rapid.

Un rand imens s-a format la sectia de votare de la Ambasada Republicii Moldova in Rusia, relateaza PRO TV Chisinau, adaugand ca intr-o inregistrare video postata pe o retea de socializare se poate vedea ca zeci de oameni asteapta sa-si exercite dreptul la vot, noteaza Mediafax.

"Rusine. Cu fiecare minut randul devine tot mai mare", a scris Aleoshka Ciukin pe Facebook, informeaza Jurnal de Chisinau, care precizeaza ca in Rusia au fost deschise in total cinci sectii de votare, dintre care doua la Moscova si celelalte trei la Sankt-Petersburg, Soci si Novosibirsk. Potrivit presedintelui Consiliului electoral de circumscriptie Chisinau, Iulian Balan, peste 600 de moldoveni stau la coada la cele doua sectii din Moscova si cam tot atatia au votat deja. "Este un proces normal pentru ca oamenii ies cam in acelasi timp la vot", a declarat Balan, citat de site-ul InProfunzime.md.

PRO TV Chisinau informeaza de asemenea ca si la sectia de votare deschisa la Roma s-a format o coada, insa aceasta nu este nici pe departe atat de mare ca la Moscova. Un moldovean, care a votat la sectia de la Ambasada Republicii Moldova in Italia, a postat o fotografie pe Facebook, unde arata ca deja s-a format rand, insa oamenii trec destul de repede. "Am votat alaturi de basarabenii din Diaspora, la sectia de vot de la Ambasada Republicii Moldova de la Roma, Italia. Cand am intrat, in fata mea erau vreo 10 persoane. Peste 15 minute, la iesire, coada era deja de peste 50 de persoane.

Diaspora se mobilizeaza!", scrie Dorin Dusciac pe Facebook. De asemenea, zeci de moldoveni asteapta in fata sectiei amenajate la Timisoara ca sa iti exercite dreptul la vot, potrivit unei inregistrari video postate pe Facebook de Ghenadie Rudei. Cativa dintre acestia flutura drapelele, iar unii chiar au inceput sa cante piese patriotice.

Citeste si:
Pachet de sprijin pentru Republica Moldova, care include vaccinuri...
Klaus Iohannis: Pachetul de...

Sursa foto: Shutterstock / Votare

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri