Observatorii nationali la alegerile parlamentare de duminica din Republica Moldova au anuntat primele nereguli in desfasurarea procesului electoral, in timp ce misiunea internationala de monitorizare a OSCE a precizat ca scrutinul se desfasoara fara probleme.

Potrivit reprezentantului Promo-LEX, Pavel Postica, 26 de sectii de votare din Republica Moldova s-au deschis cu o intarziere de pana la 55 de minute, in timp ce o sectie din Chisinau s-a deschis cu cinci minute mai devreme. Asociatia are cate un observator in majoritatea sectiilor de votare, transmite agentia de presa IPN, potrivit Mediafax.

Potrivit rapoartelor observatorilor, in unele sectii de votare iluminatul a fost slab, iar in doua sectii nu exista seif. De asemenea, in unele sectii lipseau agentul termic si energia electrica. Referitor la registrul electronic, Pavel Postica a spus ca au fost intalnite deficiente tehnice imediat dupa deschiderea urnelor. De asemenea, in unele sectii de votare s-au creat cozi.

Pe de alta parte, potrivit observatorilor internationali ai Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), la primele ore ale diminetii, alegerile s-au desfasurat normal, fara probleme sau incalcari semnificative. "Am vizitat mai multe sectii de votare, era o atmosfera normala si am fost foarte bine primiti", a declarat Arta Dade, sefa Delegatiei de Observatori a Adunarii Parlamentare a OSCE.

"Totul este in regula, noi n-am observat nimic diferit sau vreo situatie mai rea", a confirmat si liderul misiunii de observare de scurta durata a OSCE la alegerile parlamentare din Republica Moldova, Emin Onen. Acesta a declarat ca misiunea pe care o conduce se afla in tara pentru doua zile si a avut mai multe intalniri cu politicieni si ONG-uri, iar luni va organiza o conferinta de presa in care se vor anunta rezultatele prealabile ale monitorizarii si evaluarii scrutinului.

Sursa foto: Chisinau/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri