Un supermarket din Olanda introduce plata cu moneda Bitcoin

Un magazin Spar din Arnhem, capitala provinciei Gelderland si unul dintre cele mai mari orase din Olanda, este primul supermarket unde poti plati cu moneda Bitcoin incepand de saptamana trecuta, scrie Freshplaza.com.

Supermarketul a fost deschis in luna martie si este situat in apropiere de centrul orasului. Magazinul face parte din lantul olandez Spar, care detine circa 12.500 de magazine in 35 de tari. Spar opereaza in majoritatea tarilor europene, dar si din regiuni din Africa, Asia sau Oceania. Astfel, proiectul inceput in orasul olandez ar putea fi extins la nivelul intregului grup.

Locuitorii din Arnhem sustin ca orasul lor este cel mai receptiv din lume cu privire la folosirea Bitcoin.

Desi a cunoscut fluctuatii masive si isi trage originile din miscarea Cyberpunk, moneda virtuala Bitcoin a suscitat mai multe dezbateri decat oricare alta alternativa la deja banalul numerar. Recent, un numar de comercianti online importanti, intre care Dell, Overstock si Expedia, au inceput sa accepte plati in bitcoin. Compania de plati online PayPal intentioneaza sa permita plati in bitcoin prin integrarea cu companiile Bitpay, Coinbase si GoCoin, trei mari companii de procesare a platilor in aceasta moneda.

Bitcoin a fost anul trecut in centrul atentiei, dupa ce s-a apreciat puternic din ianuarie si pana la inceputul lui decembrie. Ulterior, cotatia bitcoin s-a redus la jumatate din cauza temerilor legate de cadrul juridic. In prezent, cotatia bitcoin este cu 73% sub nivelul maxim de 1.147 dolari pe unitate atins pe 4 decembrie 2013. Variatiile mari ale Bitcoin ar putea avea un efect pozitiv asupra monedei, intrucat o aduc in centrul atentiei.

Citeste si:
Cum vrea UE să scoată la lumină banii din piața criptomonedelor
Cum vrea UE să scoată la...

Sursa foto: Bitcoin, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri