"Stiu ca a fost un accident la centrala Zaporizia", a spus Iateniuk, care a cerut noului ministru al Energiei, Volodimir Demchishin sa clarifice situatia si sa comunice cand va fi rezolvata problema si ce pasi sunt necesari pentru a reveni la nivelurile normale de energie in reteaua din Ucraiana. Agentia ucraineana Interfax a mentionat ca problemele au aparut la reactorul 3, cu o capacitate de 1.000 de MW, agravand deficitul de energie din tara.

Ministrul Energiei din Ucraina a declarat ulterior ca accidentul nuclear din Zaporizia nu prezinta niciun pericol pentru populatie, iar centrala urmeaza sa revina in parametri normali pe 5 decembrie. "Nu exista nicio amenintare, nu sunt probleme cu reactoarele", a spus Demchishin.

Agentia Internationala pentru Energia Atomica (AIEA) a mentionat ca nu poate face niciun comentariu legat de accidentul din Ucraina, dar potrivit reglementarilor adoptate dupa accidentul de la Cernobil din 1986 toate tarile trebuie sa raporteze la AIEA orice incident sau accident la centralele atomice.

Sursa foto: centrala atomica, Shutterstock