Rezultatele alegerilor legislative din Republica Moldova arata ca cei mai multi cetateni sustin dezvoltarea unor relatii cu Rusia, a apreciat miercuri Ministerul rus al Afacerilor Externe, citat de agentia TASS in pagina electronica.

"In general, rezultatul alegerilor parlamentare din Republica Moldova arata ca un numar semnificativ de alegatori moldoveni sunt in favoarea dezvoltarii unor relatii cu Rusia si a integrarii tarii lor in spatiul eurasiatic", a afirmat ministerul intr-un comunicat.

Potrivit MAE rus, "concluziile privind caracterul transparent si democratic (al alegerilor) nu se potrivesc insa cu neregulile flagrante din pregatirea si desfasurarea votului". Ministerul mentioneaza cazul unui partid cu o importanta sustinere in randul alegatorilor, care a fost exclus din alegeri. "Raman intrebari serioase privind oferirea de posibilitati egale alegatorilor din strainatate", continua comunicatul, referitor la faptul ca numai cinci sectii de votare au fost deschise pentru moldovenii din Rusia, sute de mii de cetateni fiind astfel privati de dreptul de a vota.

"In aceste conditii dificile, autoritatile ruse au acordat asistenta maxima pentru votul cetatenilor moldoveni pe teritoriul tarii", a precizat ministerul, condamnand incercarile Chisinaului de a acuza Moscova pentru desfasurarea anevoioasa a procesului electoral.

Observatorii internationali au apreciat luni intr-un comunicat ca alegerile din Republica Moldova "au fost caracterizate de o gama vasta de alternative politice si au fost in general administrate bine, desi excluderea unui concurent electoral chiar inaintea scrutinului a ridicat intrebari privind momentul ales si circumstante".

Partidul Socialistilor (PSRM), care sustine integrarea eurasiatica a R. Moldova, s-a clasat pe primul loc in urma alegerilor, cu 21 la suta, iar Partidul Comunistilor (PCRM) a iesit pe locul al treilea, cu 17 la suta din voturi. Dintre cele trei partide proeuropene, cele mai multe voturi a obtinut Partidul Liberal-Democrat (19,75%), urmat de Partidul Democrat (PDM) - 15,94% si Partidul Liberal (PLM, 9,45%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri