Conflictul din Transnistria: Romania solicita continuarea negocierilor

Romania solicita continuarea eforturilor pentru obtinerea de progrese in procesul de negociere privind solutionarea conflictului din Transnistria, a declarat, joi, ministrul de Externe Bogdan Aurescu, la reuniunea OSCE.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat, la cea de-a XXI-a reuniune a Consiliului Ministerial al Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), desfasurata la Basel, Elvetia. Potrivit sursei citate, in cadrul interventiei in plenul reuniunii, ministrul roman a manifestat ingrijorare fata de criza securitatii europene, in contextul actual marcat de conflictul din Ucraina, persistenta conflictelor inghetate din zona Marii Negre si incalcarea principiilor si normelor dreptului international, noteaza Mediafax.

Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat sprijinul ferm al Romaniei pentru eforturile de solutionare a crizei din Ucraina, inclusiv pentru rolul important asumat de OSCE in acest sens. El a reiterat sprijinul pentru suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei si pentru parcursul european al acesteia, dar si preocuparea pentru impactul actiunilor Federatiei Ruse, inclusiv la nivel regional.

Totodata, seful diplomatiei romane a evidentiat necesitatea intensificarii eforturilor pentru solutionarea conflictelor inghetate in spatiul OSCE, cu respectarea principiilor fundamentale si a normelor de drept international. In acest context, Bogdan Aurescu a subliniat importanta prioritara pe care Romania o acorda solutionarii conflictului din regiunea transnistreana a Republicii Moldova, reconfirmand sprijinul pentru negocierile in format "5+2" si solicitand continuarea eforturilor pentru obtinerea de progrese in procesul de negociere.

Citeste si:
Bogdan Aurescu, despre românii blocați în Mexic: A fost o perioadă...
Bogdan Aurescu, despre...
Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri