Victor Ponta, pemierul Romaniei, a recunoscut intr-o declaratie in aceasta seara ca taxarea marilor averi nu poate fi introdusa de anul viitor, deoarece ar insemna o taxa majorata si, in plus, in anul de gratie 2015 in Romania nu exista sistemul de declarare a averilor.

"Am discutat cu ei (membrii UNPR-n.r.) si am spus ca nici aceasta taxa nu se face in 2015, pentru ca iesim din principiul general ca nicio taxa si impozit in 2015. Si tehnic, ca sa poti sa pui o taxa pe o avere trebuie ca acea avere sa fie declarata. Noi nu stim acum, nu avem o legislatie decat pentru persoanele publice, cele care sunt obligate sa depuna declaratii de avere. Deci, daca vrem sa mergem - si parerea mea este ca e bine pentru un anumit nivel al averii - trebuie sa gasim un sistem de declarare, dar noi nu avem sistemul", a spus Ponta, conform Mediafax. El a adaugat ca o astfel de taxa nu va fi introdusa prin ordonanta de urgenta, ci prin lege adoptata de Parlament.

UNPR isi propune sa reintroduca in dezbaterea parlamentara proiectele legislative privind taxarea marilor averi si reducerea varstei de vot de la 18 ani la 16 ani, aratand ca are un protocol semnat in 2012 cu PSD, protocol in care se vorbea si despre aceste doua legi, el aratand ca acest protocol exista si in continuare. Proiectul de lege propus de UNPR prevede ca averile peste 450.000 de euro sa fie taxate cu 1%.

Marti, presedintele UNPR Gabriel Oprea a declarat, despre colaborarea dintre UNPR si PSD, ca aceasta nu depinde de adoptarea proiectului privind taxa marilor averi, el aratand ca Victor Ponta inca nu i-a raspuns daca sustine aceasta initiativa. Tot marti, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca ”de principiu” nu este ”favorabil” propunerii UNPR in ceea ce priveste suprataxarea marilor averi, mentionand ca nu intelege ”exact” la ce se refera masura care ar putea duce la vinderea unor averi pentru plata impozitului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri