Acordurile privind solutionarea crizei transnistrene trebuie implementate, afirma ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, pledand pentru evitarea ingerintelor si pentru aplicarea unui memorandum privind dreptul Transnistriei la activitati economice externe.

Referindu-se la pozitia Rusiei privind perspectivele de solutionare a asa-numitelor "conflicte inghetate" din spatiul postsovietic, Lavrov a dat asigurari ca Moscova are un singur plan - stimularea partilor sa gaseasca solutii. "Actorii externi pot ajuta. Ma refer la criza din Nagorno Karabah, la criza transnistreana si la cea din Ucraina", a afirmat Lavrov, citat de agentia TASS, relateaza Mediafax.

"Este important ca, atunci cand partile ajung la un acord, actorii externi sa mentina cu grija aceste intelegeri, nu sa recurga la provocari, cum s-a intamplat in anul 2003", a adaugat seful diplomatiei ruse. Potrivit TASS, un plan de pace initiat in anul 2003 de Chisinau si Tiraspol nu ar fi fost semnat la solicitarea Uniunii Europene. "De atunci, ne confruntam in continuare cu aceasta criza", a continuat Lavrov.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Handbal feminin: Romania, invinsa de Rusia la Campionatul Mondial