Presedintele american Barack Obama a condamnat sambata "uciderea barbara" a jurnalistului american Luke Somers, tinut ostatic de Al-Qaida in Yemen si ucis de catre rapitori in timpul unei operatiuni a fortelor americane care incercau sa-l elibereze, relateaza AFP.

"Statele Unite condamna puternic uciderea barbara a lui Luke Somers, aflat pe mana unor teroristi Al-Qaida, in cursul unei operatiuni de salvare", a declarat presedintele, citat intr-un comunicat. "Prezint condoleante profunde familiei lui Luke si apropiatilor sai", a adaugat el, potrivit Mediafax.

Obama si-a exprimat totodata sustinerea fata de familia altui ostatic, identificat ca fiind sud-africanul Pierre Korkie, ucis odata cu Somers in timpul operatiunii. El urma sa fie eliberat duminica, dupa mai bine de un an de captivitate, potrivit organizatiei care negocia eliberarea sa. "Gandurile si rugaciunile mele se indreapta catre familia acestui ostatic care nu era american si care a fost de asemenea asasinat de catre teroristi in cursul operatiunii. Disperarea si suferinta lor din acest moment sunt de neexprimat", a apreciat seful statului american.
Somers afirma, intr-o inregistrare video, publicata saptamana aceasta, ca viata-i este in pericol iminent si cerea ajutor, iar rapitorii sai amenintau, in alta inregistrare video, ca-l executa.

Moartea acestor ostatici nu va impiedica Guvernul american sa incerce sa elibereze ostatici americani si sa lupte impotriva inamicilor, a adaugat presedintele. "Statele Unite nu vor precupeti niciun efort in utilizarea tuturor capacitatilor atat militare, cat si diplomatice, pentru a aduce acasa americani, indiferent unde afla", a spus el, adaugand ca "teroristii care cauta sa le faca rau cetatenilor nostri" vor fi vizati in mod sistematic de justitia americana.

Casa Alba a precizat ca operatiunea militara a fost efectuata in cooperare cu Guvernul yemenit, aliatul Statelor Unite in lupta impotriva Al-Qaida si cel care a permis utilizarea permanenta a avioanelor fara pilot pe teritoriul tarii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri