"Cred ca este necesar sa evitam ca alte ziduri sa ne desparta. La un moment dat trebuie sa fim capabili sa depasim obstacolele si sa gasim solutii", a declarat seful statului francez, primul lider occidental care viziteaza Moscova de la izbucnirea crizei din Ucraina. Presedintele rus a salutat "o adevarata vizita de lucru (care) va conduce la rezultate si progrese", apreciind ca discutiile cu Hollande vor avea "rezultate pozitive", relateaza Mediafax.

Hollande a declarat ca intrevederea sa cu Putin - la care participau ministrul rus de Externe Serghei Lavrov si consilierul diplomatic al lui Hollande Jacques Audibert -, urmeaza ca continue discutiile pe care cei doi lideri le-au purtat la ultima lor intalnire, la Summitul G20 de la Brisbane, in Australia.

"Exista perioade in care este necesar sa stii sa profiti de ocazii", a insistat Hollande, care s-a intalnit cu Putin pe Aeroportul moscovit Vnukovo, dupa o vizita de 48 de ore in Kazahstan. Aceasta intrevedere are loc la putin timp dupa ce presedintele ucrainean Petro Porosenko a anuntat noi negocieri de pace cu privire la conflictul din Ucraina la Minsk, in Belarus, la care ar urma sa participe lideri rebeli din estul Ucrainei, reprezentanti ucraineni, rusi si OSCE.

Ultimele negocieri in acest format au condus la incheierea unui armistitiu, pe 5 septembrie, care a fost tot mai putin respectat in ultimele saptamani, el nemaiexistand in mod practic. Fortele ucrainene au suferit peirderi importante in ultimele zile, sase militari fiind ucisi si alti 20 raniti in ultimele 24 de ore, potrivit autoritatilor militare.