Aproximativ 1.800 de locuitori din mai multe comune au fost evacuati de urgenta sambata, de teama riscului unei explozii la un depozit de munitie langa Vlachovice (est), unde o deflagratie de origine inca nedeterminata a ucis doua persoane la jumatatea lui octombrie, relateaza AFP.

"Evacuarea a inceput la ora (locala) 7.00 (8.00, ora Romaniei). Cele mai multe dintre persoanele evacuate au fost primite de rude si prieteni, iar cateva zeci de persoane sunt cazate la hoteluri si pensiuni din statiunea termala Luhacovice", a declarat pentru AFP Libor Netopil, un purtator de cuvant al pompierilor, potrivit Mediafax.

Evacuarea a fost ordonata din cauza riscului reprezentat de o cladire puternic avariata in care sunt stocate grenade, potrivit unei purtatoare a politiei locale, Monika Kozumplikova. "Doua echipe de artificieri din cadrul politiei lucreaza la fata locului", a declarat Kozumplikova pentru AFP, fara sa vrea sa se pronunte asupra duratei acestei interventii.

"Depozitul cuprinde aproximativ 50 de cladiri, dintre care in 27 sunt stocuri de munitie cu o greutate totala de 7.000 de tone", a precizat ea. O explozie a avut loc pe 16 octombrie in acest fost depozit militar, administrat in prezent de o firma privata, si a ucis doi angajati, in varsta de 56 si 59 de ani. In cladirea in care a avut loc deflgratia se aflau aproximativ 50 de tone de munitie si bombe aeriene.

Mai multe alte explozii au avut loc in saptamanile de dupa prima deflagratie. Consiliul pentru Securitatea Statului urma sa se reuneasca intr-o sedinta extraordinara sambata, la Slavicin, in regiunea respectiva, cu scopul de a analiza situatia, in prezenta premierului Bohuslav Sobotka

Citeste si:
Rusia recunoaste caracterul nuclear al exploziei din Arhaghelsk
Rusia recunoaste caracterul...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Producatorii romani de echipamente militare, asaltati de cerere