Grupul Smithfield S.L, asociere in participatiune a Smithfield Foods si Oaktree Capital Management, a finalizat achizitia diviziei European meats business a corporatiei Sara Lee, pentru 575 milioane de dolari, inclusiv asumarea datoriilor legate de regimul de pensii pentru o suma de 39 milioane de dolari, informeaza grupul Smithfield.

Asocierea in participatiune 50/50 a finantat achizitia Sara Lee's European meats business in mod autonom fara recurs. Smithfield a contribuit la asocierea in participatiune cu operatiunile grupului Jean Caby, care a avut vanzari de 372 milioane de dolari in anul fiscal 2006 si este un mare producator si distribuitor de carne procesata pentru retelele de vanzare en detail si sectorul serviciilor alimentare in Franta si alte state europene.

Sara Lee's European meats business a avut vanzari de 1,1 miliarde de dolari in anul fiscal 2005, cele mai bune pozitii ale sale fiind ocupate in Franta, Portugalia si regiunea Benelux. Compania este, de asemenea, prezenta in Germania, Italia si Marea Britanie, informeaza Rompres.

Grupul Smithfield va avea sediul social in Paris si va fi condus de Robert Sharpe, care a fost numit chief executive officer al companiei. Robert Sharpe este in prezent presedinte operatiuni internationale pentru Smithfield Foods. Oaktree Capital Management este o firma de management al investitiilor gestionand investitii in valoare de aproximativ 30 miliarde de dolari din punct de vedere al strategiilor specializate de investitii.

Smithfield Foods a furnizat investitorilor o rata anuala medie de profit de 24%, inca din 1975. Cu vanzari de 11 miliarde de dolari, Smithfield este liderul companiilor de procesare si comercializare a carnii proaspete de porc si a carnii procesate din Statele Unite, cat si cel mai mare producator de porcine.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.