Bill Gates, cel mai bogat om din lume, a anuntat ca va dona 500 milioane de dolari unei fundatii cu sediul la Geneva. Donatia va fi facuta in numele Fundatiei Bill si Melinda Gates catre Fundatia Global Fund care lupta pentru eradicarea SIDA, a tuberculozei si a malariei.Contributia celui mai bogat om din lume va fi cea mai mare facuta pana in acest moment catre fundatia caritabila.

Global Fund a fost creata pentru a oferi sprinjin financiar programelor de lupta impotriva celor trei boli, in acest moment fiind ajutate aproximativ 550.000 de oameni. Cea mai mare parte a donatiilor vine din partea administratiei americane, care insa nu poate oferi mai mult de o treime din bugatul total al fundatiei cu sediul la Geneva. Astfel, donatia lui Bill Gates si a sotiei sale are inca o latura pozitiva prin aceea ca administratia americana va putea mari suma donata Gobal Fund, pentru acest an fiind prevazuti 545 milioane de dolari.

Fundatia Bill si Melinda Gates a fost creata in 2000 si pana in acest moment a oferit ajutoare de doua miliarde de dolari pentru lupsa impotriva SIDA. In acest moment este cea mai instarita fundatiei caritabila din lume, cu active de aproximativ 30 de miliarde de dolari. Mai mult, Warren Buffet, al doilea om ca avere din lume, a anuntat ca va dona aproximativ 80% din averea sa, sau 37 miliarde de dolari fundatiei condusa de prietenul sau Gates.