Cei mai mari producatori de bauturi racoritoae din lume se confrunta cu probleme serioase in India unde comercializarea marcilor celor doi producatori este interzisa in tot mai multe state
Cei mai mari producatori de bauturi racoritoare din lume, gigantii americani Coca-Cola si PepsiCo, se confrunta cu presiuni din ce in ce mai mari pe piata din India dupa ce, joi, alte doua state din aceasta tara au interzis vanzarea renumitelor bauturi racoritoare in scolile, liceele si spitalele de stat in urma unor acuzatii potrivit carora Coca-Cola si Pepsi contin un nivel ridicat de pesticide.

Oficialii din statele indiene Karnataka si Andhra Pradesh au anuntat ca se alatura celor cinci state indiene care au interzis vanzarea de bauturi marca Coke, Pepsi, Sprite si a altor bauturi racoritoare produse de subsidiarele din India ale Coca-Cola Co. si PepsiCo Inc. Cei doi producatori vor pierde astfel sute de milioane de dolari daca situatia se va prelungi, afectarea imaginii putand avea repercusiuni negative in afacerile celor doua companii in India, piata estimata la peste doua miliarde de dolari anual.

Decizia a fost luata ca urmare a anuntului facut saptamana trecuta de autoritatile sanitar veterinare de la New Delhi care sustin ca au gasit in aceste bauturi racoritoare un nivel de pesticide mai mare decat limita permisa. In schimb, atat Coca-Cola cat si PepsiCo sustin ca produsele lor nu pun nici un pericol pentru sanatatea consumatorilor, si, in plus, respecta toate normele si reglementarile internationale.

Ministrul Sanatatii din statul Karnataka, R. Ashok, a precizat ca autoritatile acestui stat au decis interzicerea de la comercializare a unui numar de 11 marci de bauturi racoritoare produse de Coca-Cola si PepsiCo atat in interiorul cat si in preajma scolilor si liceelor de stat. Ulterior, omologul sau din statul Andhra Pradesh, K. Roshaiah, a facut un anunt similar, dar a precizat ca in acest stat interzicerea acopera si spitalele de stat.

Miercuri, statul indian Kerala s-a alaturat altor patru state indiene (Rajasthan, Gujarat, Madhya Pradesh si Chattisgarh) interzicand productia si comercializarea de bauturi racoritoare produse de Coca-Cola si PepsiCo.

Autoritatea nationala sanitar veterinara de la New Delhi a anuntat recent ca aproape toate bauturile racoritoare vandute pe piata indiana contin un nivel ridicat de pesticide, insa accentul se pune pe Coca-Cola si PepsiCo deoarece aceste doua companii controleaza impreuna aproximativ 80% din piata indiana de bauturi racoritoare, piata estimata la o valoare anuala de peste doua miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri