Raiffeisen International Bank-Holding, divizia internationala a grupului austriac Raiffeisen, a anuntat un profit consolidat de 289 milioane europe primele sase luni din 2006, in crestere cu 56% fata de aceeasi perioada din 2005, potrivit unui comunicat publicat, joi, de banca austriaca

Activele totale ale Raiffeisen International au ajuns la sfarsitul lunii iunie 2006 la 46,3 miliarde euro, cu 14% mai mari fata de sfarsitul anului 2005. Creditele si avansurile acordate clientilor au inregistrat o crestere de 17,4% fata de sfarsitul anului 2005, pana la 29 miliarde euro, iar depozitele atrase de la clienti au ajuns la nivelul de 28 miliarde euro, cu 12,7% mai mult comparativ cu sfarsitul anului trecut, arata comunicatul Raiffeisen International.

Capitalurile proprii au crescut in primul semestru al acestui an cu 7,6% fata de sfarsitul anului 2005, pana la 3,5 miliarde euro. Rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE), inainte de impozitare, a inregistrat o crestere semnificativa de cu 3,9%, pana la 25,7%.

In primul semestru al anului 2006, Raiffeisen International a achizitionat JSC Impexbank din Rusia, care a fost integrata in grup incepand cu 1 mai 2006, iar la sfarsitul lunii iulie 2006, a fost anuntata achizitia eBanka din Cehia, se arata in comunicatul bancii austriece.

Raiffeisen International are activitatile structurate pe trei regiuni: Europa Centrala (Republica Ceha, Ungaria, Polonia, Slovacia si Slovenia), Europa de Sud-Est (Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Kosovo, Romania si Serbia) si CSI (Belarus, Kazahstan, Rusia si Ucraina). Zona Europei de Sud-Est, unde se afla si Romania, a adus grupului un profit inainte de impozitare de 130,1 milioane euro, in crestere cu 47,6% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Aceasta regiune a contribuit la rezultatele totale intr-o proportie de 31%, potrivit datelor comunicate de Raiffeisen.

Rezultatele Raiffeisen International includ pentru prima data rezultatele Bancii ucrainene Aval, achizitionata in octombrie 2005. Conducerea bancii se asteapta ca, la sfarsitul anului 2006, Grupului Raiffeisen sa obtina un profit consolidat de peste 500 milioane euro, fara a include castigurile obtinute din vanzarea Raiffeisenbank Ukraine catre banca maghiara OTP, se precizeaza in comunicatul bancii.