Grecia a primit luni unda verde din partea Comisiei Europene pentru 18 proiecte de investitii, pentru implementarea carora cel mai indatorat stat din zona euro va primi peste 17 miliarde de euro in perioada 2014-2020.

"Programele de investitii strategice pentru 2014-2020 reprezinta un sprijin major pentru ca tara sa iasa din criza si vor ajuta la crearea de noi locuri de munca si de noi oportunitati pentru cresterea economica", se arata intr-un comunicat al CE. Cele 18 programe vor fi finantate cu bani proveniti de la Fondul European de Dezvoltare Regionala, Fondul Social European si de la Fondul de Coeziune. Proiectele acopera investitii in domenii diverse, precum competitie si inovatie, transport, mediu, cercetare si dezvoltare sau incluziune sociala.

"Planul de investitii reflecta angajamentul Comisiei de a sprijini eforturile Greciei pentru a reveni pe crestere", a declarat Corina Cretu, comisar UE pentru politici regionale. Economia Greciei a iesit din recesiune in trimestrul al treilea, dupa aproape sase ani de masuri austere, doua programe internationale de asistenta financiara, doua alegeri prezindentiale si patru schimbari de guvern.

Produsul intern brut a crescut cu 0,7% in trimestrul al treilea fata de trimestrul anterior si cu 1,7% raportat la aceeasi perioada a anului trecut. In trimestrul al doilea, economia elena a avansat cu 0,4%.

La inceputul lunii decembrie, guvernul condus de premierul Antonis Samaras a primit de la creditorii internationali o amanare cu doua luni a termenului pentru negocierea de noi masuri economice in cadrul unui program de asistenta financiara in valoare de 28 miliarde de euro.

Ce presupun noile masuri de austeritate ale Greciei

Noile masuri de austeritate, care includ reduceri semnificative de cheltuieli, majorari de taxe, concedieri in sectorul public si modificarea sistemului national de pensii, au generat un val de proteste in Grecia, iar Syriza, principalul partid de opozitie din Parlamentul elen, incearca sa obtina alegeri anticipate pentru a renegocia termenii acordului cu Fondul International Monetar si Comisia Europeana.

Premierul Antonis Samaras a declarat duminica ca este de acord cu organizarea de alegeri parlamentare anticipate, in masura in care parlamentarii decid sa sustina candidatul guvernamental la presedintie, Stavros Dimas, potrivit Reuters.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri