Premierul ungar Viktor Orban a acuzat marti Statele Unite de amestec in afacerile interne ale unor tari din Europa Centrala, calificand drept "pretext" acuzatiile de coruptie lansate de Washington impotriva Budapestei, relateaza Mediafax, care citeaza AFP.

"Statele Unite nu se limiteaza sa intervina, ci actioneaza in mod activ in viata politica a unor tari din Europa Centrala", a declarat Orban, marti seara, intr-o interventie pentru postul public M1. "Am intrat intr-o era noua", a spus el.

Orban: Un climat de razboi rece intre SUA si Rusia

Un climat de razboi rece se instaleaza intre Statele Unite si Rusia din cauza conflictului din Ucraina, a adaugat premierul ungar, apreciind ca tara sa (membra a Uniunii Europene si NATO) nu ar trebui sa fie implicata in asa ceva. "Ei vor sa ne implice intr-un conflict in care nu avem nimic de castigat", a insistat el.

La mijlocul lui octombrie, Washingtonul a declarat indezirabili pe teritoriul american sase oficiali de rang inalt ungari, din cauza unor suspiciuni de coruptie. "Orice persoana care cugeta stie ca acuzatiile de coruptie nu sunt decat un pretext", a declarat Orban. "Statele Unite vor influenta", a apreciat el.
Presedintele Barack Obama a mentionat in septembrie Ungaria printre tarile care reprima societatea civila.

La inceputul lui decembrie, fostul candidat republican la Casa Alba John McCain a declarat despre Viktor Orban ca este un "dictator neofascist". "Independenta Ungariei este atacata", a reactionat Orban pentru radioul public.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri