Royal Dutch Shell a revenit la o productie normala de petrol in Nigeria, de 173.000 barili pe zi, dupa ce a fost reparat un oleoduct din Delta Nigerului la care s-a produs o scurgere in luna iulie, informeaza Rompres. Opt din cele noua statii de pompare, care au fost oprite din cauza scurgerii, au fost repuse in functiune, a precizat un purtator de cuvant al companiei.

Scurgerea de petrol a dus la o reducere a productiei de titei, care in mod normal era de 180.000 barili pe zi, dar in prezent productia a revenit la aproximativ 173.000 barili pe zi. Acest fapt contribuie la o crestere a productiei de petrol in Delta Nigerului, care in mod normal este de 800.000 barili pe zi, la putin peste 620.000 barili pe zi, respectiv 24% din productia Nigeriei.

De la inceputul anului 2006, companiile petroliere care opereaza in regiunea Deltei Nigerului au fost in mod constant tinta atacurilor conduse de gruparile separatiste, care de multe ori au luat si ostatici dintre angajati. Nigeria este primul producator de petrol din Africa, cu 2,6 milioane de barili pe zi, in mod obisnuit.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.