Angajatii gradinitelor din Marea Britanie vor fi obligati sa raporteze copiii care risca sa devina teroristi, confom unei strategii de prevenire a terorismului redactata de Ministerul britanic de Interne, relateaza The Independent, in editia electronica.

Aceasta regula, care vizeaza de asemenea angajatii scolilor, colegiilor, universitatilor, inchisorilor si spitalelor, are ca scop "sa impiedice oamenii sa fie implicati in terorism", scrie Mediafax.

Conducerea scolilor "trebuie sa evalueze riscul ca elevii sa fie atrasi de terorism, inclusiv de sprijinirea ideilor extremiste care fac parte din ideologia terorista", se arata intr-un document consultativ privind Strategia de Prevenire, care face parte din proiectul de lege privind Combaterea Terorismului si Securitatea, dezbatut de Parlament.

"Personalul trebuie sa identifice copiii care risca sa fie implicati in terorism" si "sa conteste ideile extremiste care pot fi folosite pentru a legitima terorismul", continua documentul. Ministerul de Interne a precizat ca trebuie raportate, de exemplu, comentariile antisemite facute in fata angajatilor unei gradinite.

"Scolile, inclusiv gradinitele, au datoria de a-si ingriji elevii si personalul. Noua indatorire din proiectul de lege privind Combaterea Terorismului si Securitatea, prin care trebuie sa ia in considerare nevoia de a impiedica oamenii sa fie implicati in terorism, va fi vazuta la fel ca responsabilitatile actuale de ingrijire", a declarat un purtator de cuvant al Guvernului britanic.

"Nu ne asteptam ca profesorii si angajatii gradinitelor sa se amestece in viata de familie, dar ne asteptam sa ia masuri atunci cand observa un comportament ingrijorator. Este important ca toti copiii ca fie invatati valorile fundamentale britanice intr-un mod adecvat varstei", a adaugat purtatorul de cuvant. Criticii au apreciat insa ca aceasta propunere ar fi greu de pus in practica si ar transforma personalul scolilor in spioni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri