"Am reusit sa recuperam o parte din avion, ceea ce era obiectivul nostru", le-a declarat Bambang Soelistyo jurnalistilor la Jakarta. "A fost gasita coada avionului", a precizat el. Aceasta descoperire ar putea fi un pas inainte in cautari, in masura in care coada avionului contine de obicei cutiile negre, cruciale pentru stabilirea cauzelor prabusirii avionului Airbus A320-200 cu 162 de persoane la bord, noteaza Mediafax.

Avionul a disparut de pe radare la scurt timp dupa decolarea din orasul indonezian Surabaya, cu destinatia Singapore, dupa ce s-a confruntat cu nori foarte amenintatori. In pofida operatiunilor de cautare de mare amploare intreprinse de Indonezia cu ajutorul altor tari precum Franta, Statele Unite si Rusia, s-au inregistrat putine progrese pana in prezent din cauza vremii nefavorabile, potrivit autoritatilor indoneziene.

Oficialii indonezieni declarasera anterior ca au gasit cinci parti mari din avion, fara a preciza despre ce elemente este vorba. Autoritatile indoneziene suspecteaza Air Asia Indonesia, filiala companiei malaysiene AirAsia, ca a folosit un culoar de zbor fara autorizatie. Companiei i s-a suspendat saptamana trecuta autorizatia de a folosi culoarul Surabaya-Singapore pana la incheierea anchetei.

Sursa foto: MEDIAFAX Foto