Mai multi oficiali din sectorul aerian au fost sanctionati de catre autoritatile indoneziene in cadul unei anchete privind prabusirea avionului AirAsia la 28 decembrie, cu 162 de persoane la bord, relateaza AFP.

Ministerul indonezian al Transporturilor afirma ca AirAsia Indonesia a folosit un culoar de zbor fara autorizatie in ziua in care avionul Airbus A320-200 s-a scufundat in Marea Java, la scurt timp dupa decolare. Autoritatile incearca sa determine cum anume a putut efectua compania acest zbor Surabaya-Singapore fara permisiune, noteaza Mediafax.

"In prezent, am luat masuri impotriva a opt oficiali - doi din Ministerul Transporturilor, patru din serviciul de navigatie aeriana AirNav si doi oficiali ai aeroportului", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al Ministerului Transporturilor, Hadi Mustofa. "Unul dintre oficialii Ministerului Transporturilor a fost concediat, iar un altul a fost suspendat. In ceea ce priveste alti sase oficiali, unii au fost suspendati temporar si altii au fost mutati pe alte posturi", a adaugat el.

AirAsia Indonesia, o filiala a companiei malaysiene AirAsia, a primit deja interdictia de a folosi culoarul de zbor Surabaya pana la incheierea anchetei, desi autoritatile din Singapore i-au acordat permisiunea de zbor. In ceea ce priveste cautarea victimelor si a fragmentelor de avion, in special cutiile negre, s-au facut putine progrese in ultimele zile din cauza conditiilor meteorologie nefavorabile, potrivit autoritatilor indoneziene.

"Vremea este principalul nostru obstacol. Cerul s-a degajat de nori in aceasta dimineata, dar apoi a inceput iar sa ploua, iar acum s-a luminat iar. Continua sa se schimbe la fiecare una sau doua ore", a declarat pentru AFP prim-amiralul Rasyid Kacong, comandantul cautarilor in mare.
In cea de-a 11-a zi de cautari, doar 39 de cadavre fusesera recuperate din totalul de 162. Printre pasageri se aflau 155 de indonezieni, copilotul francez Rémi Plesel, un britanic, trei sud-coreeni, un malaysian si un cetatean al statului Singapore.

Citeste si:
Airbus sarbatoreste 50 de ani. In Romania, are peste 6.300 angajati
Airbus sarbatoreste 50 de ani...

Sursa foto: MEDIAFAX Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
RECORD in aviatie: Cel mai lung zbor fara escala din lume