In cazul preluarii puterii de catre stanga radicala, guvernul german "se pregateste concret" pentru posibilitatea unei iesiri a Greciei din Zona Euro, luand in considerare chiar o panica bancara in aceasta tara, afirma cotidianul Bild, fara a-si preciza sursele, relateaza AFP.

"Daca trebuie sa fie o iesire a Greciei din zona euro, expertii Guvernului (german) se tem de o avalansa de clienti catre bancile elene pentru a-si securiza bunurile in euro, consecinta putand fi un crash bancar", afirma cotidianul cel mai citit din Europa, noteaza Mediafax. In aceasta eventualitate, "uniunea bancara europeana - traducere: contribuabilii europeni - ar trebui probabil sa intervina cu miliarde", afirma publicatia.

"Bild a aflat ca Guvernul lucreaza la mai multe scenarii in cazul victoriei aliantei de stanga Syriza in Grecia" la alegerile legislative din 25 ianuarie, afirma cotidianul. Printre ipotezele luate in calcul "daca procesul reformelor si economiilor ar urma sa fie intrerupt la Atena, este aceea ca restul de zece miliarde de euro sa nu mai poata fi platiti", scrie Bild.

Discutiile privind o posibila iesire a Greciei din zona euro s-au intensificat dupa ce saptamanalul german Der Spiegel a afirmat la acest sfarsit de saptamana ca Angela Merkel ar fi pregatita sa lase Grecia sa iasa din zona euro in cazul victoriei stangii radicale Syriza la alegerile legislative din 25 ianuarie si daca acest partid pune la indoiala politica de austeritate impusa de Uniunea Europeana.

Berlinul nu a dezmintit aceste informatii, afirmand ca Guvernul nu si-a schimbat linia fata de Grecia si nici in ceea ce priveste politica europeana. Liderul Syriza, Alexis Tsipras, afirma ca vrea sa termine cu austeritatea impusa de creditorii internationali si vrea sa restructureze datoria greaca.

Sursa foto: Shutterstock / Merkel

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri