Pe langa caricaturile care il infatisau pe profetul lumii islamice, publicatia a avut, in paginile sale, si imagini care faceau referire la crestinism, dar si la liderul gruparii Statul Islamic, Al-Baghdadi, el aparand de altfel in ultima postare a publicatiei Charlie Hebdo pe Twitter inainte de atac.

Pe de alta parte, intr-una dintre editii apare, chiar pe prima pagina, o referire la Ramadan, o luna de sarbatoare pentru musulmani, care marcheaza luna in care s-a revelat Coranul.

Citeste si:

Asta nu este insa primul atac asupra sediului Charlie Hebdo. In noiembrie 2011, atunci cand a fost publicata o editie dedicata legii islamice, cladirea in care lucrau jurnalistii publicatiei a fost vandalizata. Un alt moment care a marcat un atac asupra publicatiei a fost cel din septembrie 2012, cand imaginile infatisandu-l pe profetul Mohamed erau ceva mai explicite. Site-ul a fost atunci blocat.

Ultima imagine pe care cei de la Charlie Hebdo au pus-o pe contul de Twitter este cea a liderului gruparii extremiste Statul Islamic, Al-Baghdadi. Imaginea este insotita de urmatoarele propozitii: "Urari si lui Al-Baghdadi" si "Si mai ales sanatate".