Masacrul din Paris: ce imagini realizau jurnalistii de la publicatia satirica Charlie Hebdo

Publicatia satirica Charlie Hebdo, cunoscuta pentru publicarea unor caricaturi controversate cu profetul Mohammed in 2011, s-a confruntat miercuri dimineata cu un atac in urma caruia cel putin 12 oameni au murit, inclusiv 2 politisti.

Pe langa caricaturile care il infatisau pe profetul lumii islamice, publicatia a avut, in paginile sale, si imagini care faceau referire la crestinism, dar si la liderul gruparii Statul Islamic, Al-Baghdadi, el aparand de altfel in ultima postare a publicatiei Charlie Hebdo pe Twitter inainte de atac.

Pe de alta parte, intr-una dintre editii apare, chiar pe prima pagina, o referire la Ramadan, o luna de sarbatoare pentru musulmani, care marcheaza luna in care s-a revelat Coranul.

Citeste si:
Fost premier din Malaezia: Musulmanii au dreptul să omoare milioane...
Fost premier din Malaezia:...

Asta nu este insa primul atac asupra sediului Charlie Hebdo. In noiembrie 2011, atunci cand a fost publicata o editie dedicata legii islamice, cladirea in care lucrau jurnalistii publicatiei a fost vandalizata. Un alt moment care a marcat un atac asupra publicatiei a fost cel din septembrie 2012, cand imaginile infatisandu-l pe profetul Mohamed erau ceva mai explicite. Site-ul a fost atunci blocat.

Ultima imagine pe care cei de la Charlie Hebdo au pus-o pe contul de Twitter este cea a liderului gruparii extremiste Statul Islamic, Al-Baghdadi. Imaginea este insotita de urmatoarele propozitii: "Urari si lui Al-Baghdadi" si "Si mai ales sanatate".

Citeste si:
Președinte CE: Ceea ce s-a întâmplat la Washington este îngrozitor...
Ceea ce s-a întâmplat la...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri