Franta si-a ridicat la maximum nivelul de alerta - si anume "alerta de atentat" - in regiunea pariziana, in urma atacului comis miercuri la sediul din Paris al publicatiei satirice Charlie Hebdo, soldat cu 11 morti, au anuntat serviciile premierului, relateaza AFP.

Potrivit presedintiei, François Hollande urmeaza sa viziteze miercuri sediul publicatiei, unde au fost ucise 11 persoane, inclusiv doi politisti, potrivit unui bilant provizoriu, noteaza Mediafax. Atacul, comis de cel putin doua persoane cu fata acoperita cu cagule, cu un Kalasnikov si un lansator de rachete, este un act fara precedent impotriva unui organ de presa, comenteaza AFP.

O reuniune de criza a fost convocata la sediul presedintiei la ora 13.00 GMT (14.00, ora Romaniei), a anuntat Palatul Elysée. Martori au declarat ca doi barbati mascati si inarmati cu o arma Kalasnikov si un lansator de rachete au intrat in cladire in jurul orei locale 11.30 (12.30, ora Romaniei), strigand "Allah Akbar" si "Profetul a fost razbunat".

Numeroase focuri de arma s-au auzit, iar mai multi jurnalisti au reusit sa se refugieze pe acoperisul cladirii. Martin Boudot, jurnalist la o societate de productie cu sediul in acelasi imobil, facea parte din acest grup. "Tocmai am coborat, pentru ca politia a securizat cladirea", a declarat el pentru Europe1.

"Pompierii acorda primele ingrijiri. Sunt mai multe victime in sediul Charlie Hebdo. (Atacatorii) au mers direct in sediu si au deschis focul. Am fost nevoiti sa ne refugiem pe acoperis. Am vazut doua persoane cu cagule negre, care la iesire au strigat Allah Akbar, aratand spre cer, si care au tras asupra politistilor postati in exterior", a adaugat Martin Boudot.

"Au fugit cu o masina neagra", a mai povestit Martin Boudot. "Atacul a durat intre cinci si zece minute. A fost un adevarat carnagiu", a adaugat el, vizibil emotionat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri