Masurile de securitate au fost intensificate in intreaga Franta in urma atacului de la sediul publicatiei Charlie Hebdo, inclusiv asupra sediilor media, insa si o publicatie de satira din Danemarca si-a sporit protectia, in contextul in care si ei au publicat imagini cu profetul Mahomed in urma cu cativa ani.

Atacul nu a fost revendicat, iar cei trei atacatori care au impuscat mai multi jurnalisti cu pusti Kalasnikov sunt inca liberi. Franta si-a ridicat alerta de securitate la cel mai inalt nivel si a introdus masuri de protectie in jurul caselor de cult, magazinelor, redactiilor de presa si in mijloacelor de transport. De asemenea, scolile din capitala Frantei au fost inchise, conform New York Post.

Franta nu este singura tara care a luat masuri de securitate in urma acestui atac. Sediul unei publicatii satirice din Danemarca, Jyllands-Posten, a fost securizat miercuri dupa masacrul din Paris. Publicatia a publicat, de asemenea, o serie de caricaturi in care apare profetul lumii islamice in 2005 si a fost atunci tinta unui atac terorist planuit. "Supravegherea si nivelul de securitate in si in jurul sediului nostru din Copenhaga si in (orasul vestic danez) Viby au fost intensificate", a transmis publicatia.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a precizat ca fortele de securitate ii cauta pe cei trei atacatori care au intrat in sediul saptamanalului Charlie Hebdo, ale carui caricaturi cu profetul Mohamed au atras de multe ori nemultumiri din partea musulmanilor.

De asemenea, in Franta au fost dispuse si masuri exceptionale de securitate, care includ interzicerea adunarilor mari, parcarile in jurul scolilor, dar si patrulari ale politiei in zone care ar putea fi tinte ale unui atac.

De altfel, sediul publicatiei Charlie Hebdo era in mod normal pazit de politie, insa in ultima vreme jurnalistii nu au mai simtit nevoia de protectie. In plus, caricaturistul si directorul Stéphane Charbonnier, cunoscut ca Charb, era insotit de politie atunci cand iesea pe strada, insa acesta nu simtea nevoia sa fie protejat tot timpul, precizeaza un jurnalist al publicatiei. Acesta informeaza ca la sediul redactiei soseau in mod regulat emailuri si telefoane de amenintare cu privire la caricaturile pe care le realizau, insa de multe ori acestia le ignorau.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri