Stephane Charbonnier (43 ani) sau Charb, cum ii spuneau cunoscutii, este unul dintre cei 12 jurnalisti omorati in atentantul cu arme automate din 7 ianuarie. Se pare ca el a prevestit atentantul in ultimul numar al publicatiei, in care a aparut o caricatura cu textul "Nu sunt inca atentate in Franta. Asteptati pana la sfarsitul lui ianuarie pentru a-si prezenta dorintele".

In noiembrie 2011, sediul din Paris al publicatiei de satira Charlie Hebdo a fost distrus cu cocktailuri molotov, iar site-ul saptamanalului a fost piratat. Ziarul tiparise la acel moment o editie dedicata legii islamice sharia, cu “Mahomed redactor sef”. Ulterior, in septembrie 2012, Charlie Hebdo a publicat noi caricaturi cu profetul Mahomed “in pozitii indraznete”.

Dupa atentantul din 7 ianuarie, autoritatile franceze ar fi confirmat ca numarul victimelor a ajuns la 12, conform publicatiei britanice International Business Times. In acelasi timp, unii martori sustin ca au vazut la sediu trei oameni cu gagule negre inarmati cu pusti Kalasnikov. Acestia au fugit cu un vehicul imediat dupa atac.

Sursa foto: Captura Twitter.com