Doi politisti au fost raniti intr-un nou incident armat care a avut loc joi dimineata, la Montrouge, in regiunea pariziana, relateaza Mediafax, care citeaza editia electronica a publiatiei TF1.

Schimbul de focuri a izbucnit cu putin timp inainte de ora 08.00 (09.00 ora Romaniei) la Montrouge, la sud de Paris. Potrivit Europe 1, cei doi agresori, inarmati cu arme Kalasnikov, au deschis focul asupra unei politiste municipale. Ranita la spate, femeia este in stare critica. In jurul orei 09.00 (10.00 ora Romaniei), pompierii incercau sa o resusciteze. Un al doilea politist se afla alaturi de ea, dar nu a fost lovit. Anterior, o sursa din cadrul politiei, citata de TF1, afirma ca doi politisti municipali "sunt la pamant".

Unul dintre agresori a fost retinut

Potrivit Europe 1, unul dintre agresori a fost retinut. Pentru moment este prea devreme pentru a se stabili o legatura cu atacul asupra saptamanalului satiric francez Charlie Hebdo. Dar cei doi politisti intervenisera in cazul unui accident de circulatie care implica o masina Clio gri. O masina de acelasi tip a fost furata miercuri de autorii masacrului de la saptamanalul francez.

Ministrul de Interne Bernard Cazeneuve a parasit in graba, joi dimineata, reuniunea de criza de la Palatul Elysée pe tema atentatului impotriva Charlie Hebdo pentru a merge la fata locului.

Incidentul de joi dimineata nu ar avea legatura cu atentatul asupra Charlie Hebdo

Un purtator de cuvant al Ministerului francez de Interne, Pierre-Henri Brandet, a declarat joi ca pare "putin probabil" ca acest nou incident sa aiba vreo legatura cu atacul comis miercuri asupra saptamanalului Charlie Hebdo si soldat cu 12 morti, relateaza Europe 1, in pagina electronica.

UPDATE 11:30: Autorul incidentului armat din regiunea pariziana a reusit sa fuga

Autorul incidentului armat care a vizat politisti municipali, joi dimineata, la sud de Paris, si care s-a soldat cu doi raniti, dintre care o politista aflata in stare critica, a reusit sa fuga si este dat in urmarire, a anuntat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, citat de AFP.

"Procurorul Republicii va declansa actiunea publica astfel incat autorul acestei crime sa fie imediat identificat si sa poata fi arestat", a declarat ministrul, care s-a deplasat la Montrouge, in suburbia pariziana, unde s-a desfasurat incidentul armat. Surse din politie afirmasera anterior ca un barbat in varsta de 52 de ani a fost retinut la scurt timp dupa schimbul de focuri.

Doua persoane au fost ranite in acest incident, inclusiv o politista municipala, care a fost ranita in spate si este in stare critica.

UPDATE 2 - 12:00: Politista ranita in incidentul armat de joi dimineata a decedat

Politista ranita in incidentul armat de joi dimineata din regiunea pariziana a decedat, au anuntat surse din cadrul politiei, citate de AFP.
Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, anuntase anterior ca doua persoane - o politista si un agent municipal - au fost grav ranite intr-un incident armat in suburbia pariziana, iar autorul a reusit sa fuga si este dat in urmarire.

"Procurorul Republicii va declansa actiunea publica astfel incat autorul acestei crime sa fie imediat identificat si sa poata fi arestat", a declarat ministrul, care s-a deplasat la Montrouge, in suburbia pariziana, unde s-a desfasurat incidentul armat.

Surse din politie afirmasera anterior ca un barbat in varsta de 52 de ani a fost retinut la scurt timp dupa schimbul de focuri. Potrivit unor surse apropiate dosarului, "nici o legatura formala nu poate fi stabilita in acest stadiu" cu atacul comis miercuri asupra saptamanalului Charlie Hebdo si soldat cu 12 morti.
Ministrul de Interne a facut apel la calm pentru a facilita desfasurarea "anchetelor in cele mai bune conditii".
La locul incidentului de joi dimineata, un locuitor, Ahmed Sassi, in varsta de 38 de ani, a descris "o scena de panica".

El povesteste ca a vazut "un politist in picioare, apoi un alt domn imbracat in haine de culoare inchisa care alerga". Apoi l-a "impuscat de la distanta mica (pe politist) si a fugit". "L-am vazut pe politist la pamant, iar colegul sau chema ajutoare", a declarat Ahmed Sassi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri