Urmatoarea editie a publicatiei franceze de satira Charlie Hebdo, unde a avut loc cel mai grav atentat din ultimii 40 de ani in Hexagon, va aparea saptamana viitoare, au precizat unele surse ale revistei.

Patrick Pelloux, unul dintre jurnalistii care au supravietuit atacului de la Charlie Hebdo, a precizat ca cei care fac parte din echipa editoriala se vor intalni in curand pentru a pune la punct urmatorul numar al revistei, programat sa apara miercuri, 21 ianuarie, intr-un milion de exemplare arata The Guardian.

Dintre cei ucisi in urma atacului initiat de trei teroristi, 10 lucrau in cadrul publicatiei Charlie Hebdo, iar doi erau ofiteri de politie care patrulau in zona. Printre victime se numara si cinci dintre caricaturistii revistei, in urma unui atac care ar fi venit dupa ce publicatia a facut publice imagini in care profetul Mohamed era criticat.

Sedinta editoriala pe care o vor organiza supravietuitorii atacului va fi tinuta insa in alta parte, sediul revistei fiind inchis dupa masacru.

"Este foarte greu. Cu totii suferim, cu durere, cu frica, insa vom face asta oricum pentru ca nu vrem sa lasam stupiditatea sa castige", a afirmat Pelloux.

Citeste si:
O importanta strada din Paris a primit numele Reginei Maria a Romaniei
La Paris a fost inaugurata...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »



Citeste si
Taxe autostrada si vignete Europa: cat te costa